“Без емисии в планината” с Photomate – Грант за зарядна станция за Е-автомобили

Станцията ще осигури условия за посетителите, избрали еко устойчив транспорт до хижите в подходите на планините

ИСТОРИЯ НА ГРАНТА

Когато говорим за хижи и планинарство, се сещаме за природа и чист въздух, за красиви гледки и горски обитатели, които в естествения си хабитат, трябва да живеят необезпокоявани от шумовете на мощни двигатели и изпарения от токсични отработени газове. 

Въпреки че всички използваме транспорт, за да стигнем до избраната дестинация, се стараем да ограничим локалния ни принос на вредни емисии сред природата.
Не искаме замърсяване в планината, не искаме да надушваме сместе излизащи от ауспуха на автомобил. И по този въпрос изцяло сме в единомислие с нашите партньори от Photomate.

Заедно с тях, тази година ще предоставим и инсталираме висококачествена зарядна станция за електрически автомобили на хижа/заслон с автомобилен достъп.

В надпреварата за този грант участват хижи, до които се стига по регламентирани пътища, подходящи за леки автомобили, които  са изходни пунктове за планински преходи и спортно-туристически маршрути. С осигуряването на зарядна станция за електрически автомобили ще създадем условия за хората, които се придвижват с екоусточиви транспортни средства, както и се надяваме да засилим вниманието на всички за все по-голямата важност в използването на такива, особено когато се придвижваме в природна среда. Нашето желание е такива станция да има до всяка подходяща хижа, което от една страна ще намали вредните емисии, шумовото замърсяване причинено от автомобили с ДВГ, а от друга ще даде на хижарите допълнителен инструмент за привличане на клиенти и приход.

Техническа спецификация на зарядната станция:

Отчитайки спецификата на електроснабдяването на планинските хижи, както и факта, че гостите на хижа ще останат в района, без нужда от автомобила по-дълго време, зарядната станция ще бъде със сравнително малка мощност 7 KW/h, като по желание на стопанина може да бъде ограничена софтуерно до  1 KW/h, за да не се натоварва прекомерно ел инсталацията в обекта. Инсталацията на станцията ще бъде извършена изцяло от специалистите на Photomate, като стопаните на номинираните хижи, предварително са попълнили анкета заявявайки готовност и ангажимент за осигуряване на подходящо място. Предоставената станция на марката Huawei SCharge е висок клас, надеждна и модерна – работи на температури от –35°C до +50°C, и с може бъде управлявана със софтуер от телефона на стопанина. 

За да не предизвикваме неочаквани разходи за хижата, победителя ще има право сам да избере дали да предостави безплатна или платена услуга на своите посетители за използване на зарядната станция. От своя страна, ние заедно с партньорите ни от Photomate ще предоставим необходимата професионална консултация за въвеждане на система /апликация/ за отчитане на използвания заряд. 

Всички номинирани за грантове хижи и заслони през 2024г. година са избрани за отговарящи на критериите за съответната помощ от номиниращите организации, които добре познават спецификите на планинският туризъм. За да дадем още по голяма представителност, тази година,  в етапа на номинации допуснахме за разглеждане и публични предложения, направени чрез анкета до планинарската общност.
До всички предложени за номинации хижи и заслони бяха изпратени мотивационни анкетни карти за събиране на необходимата за изпълнението на гранта информация. На база отговорите на анкетите е финализран списък с хижите и заслоните,които се борят за грантовете. 

Победителите във всички грантове ще бъдат избрани с публично гласуване, което се провежда онлайн на huts.360mag.bg, в периода от 15.05.2024г. до 25.09.2024г.

Виж номинираните за този грант хижи и гласувай за най-достойната

За да гласувате трябва да имате регистрация и да сте влезли.


“Без емисии в планината” с Photomate – Грант за зарядна станция за Е-автомобили