Стани доброволец

Вземайки предвид факта, че повечето хижи и заслони в българските планини са построение с труда и усилията на доброволци, вярваме, че няма кой по-добре да се погрижи за облагородяването на тези места от хората, които ще го направят по собствена воля и желание. 

Ето защо в тазгодишното издание на Хижа на годината, обединяваме всички сили и ви каним да се включите във възстановяването и подобряването на нашите планински убежища.

В рамките на кампанията, с помощта на партньори, ще реализираме седем гранта за различни подобрения в хижи и заслони. Ще маркираме и обезопасим ключови маршрути, ще облагородим пространства, ще подновим легловата база, ще извършим строително ремонтни дейности, ще направим технологични подобрения, ще поставим аптечки, ще поставим соларни и устойчиви системи.

Очаква ни много работа през октомври и ноември 2024 г. На 25 септември приключва гласуването за хижите и заслоните, номинирани за всички грантове. В първите дни на октомври ще знаем и кои са победителите. Тогава ще започне работата по изпълнение на всички грантове при победителите.

Всяка помощ е важна и необходима. Включи се и ти, за да се погрижим заедно за нашите планински хижи и заслони.

Запиши се сега

Стани доброволец
Имате ли опит като доброволец?
Дейности, в които може да сте полезни: