Най-добрите хижи и заслони в България 2023

Кандидатствай с проект за грант ot

20 000 лв

SiteGround

НЕКА ЗАЕДНО ПОДОБРИМ СРЕДАТА В ПЛАНИНИТЕ!

Фондът от хижи в България е огромен и в голямата си част е създаден с дарения и чрез доброволен труд от поколенията преди нас. В стремежа си да разпространим добрите практики, които вдъхновяват с примера си, създадохме тази програма, чийто приоритет е възстановяването на изоставени хижи и заслони и подобряване условията във вече активни такива. 

В унисон с историята на създаване на тези обекти, приоритет при оценката ще имат проекти, предвиждащи доброволен труд. Предвиденият грант се осигурява от компания SiteGround и е на стойност 20 000 лв.

По програмата могат да кандидатстват туристически дружества, граждански организации и други заинтересовани сдружения. Можете да изпращате проектите си от 15 май до 15 ноември 2023 година, чрез формата за кандидатстване по-долу. Можете да прикачите максимално 5 броя файлове.

Кандидатствай с проект за реновиране на хижа

Всички изпратени предложения ще бъдат обстойно разгледани и оценени по точкова система от 15 ноември до 5 декември 2023 г. Проектите, събрали най-висок сбор от точки ще бъдат обявени и обсъдени публично на 7 декември 2023 г., в рамките на събитието „Дни на предизвикателствата“.

В случай, че спечелилият проект се отнася за туристически обект, собственост на БТС, съюзът се ангажира да го отдаде за дългосрочно стопанисване, ако въпросният отговаря на условията за такова.

За повече информация тук

Кандидатсвай с проект

Maximum file size: 64MB

АКЦЕНТИ НА КАМПАНИЯТА

Гласуването за 2023 приключи!

Благодарим на всички гласували за “Хижа на годината” 2023 в периода 15.05 до 15.11.

Заповядайте на награждаването по време на събитието “Дни на предизвикателствата” на 06.12.2023.

Вход: Свободен

Следете страниците на 360mag https://www.facebook.com/360mag

и Хижа на годината https://www.facebook.com/HutOfTheYear за следващата кампания през 2024.